Alegerea cantarului electronic dupa locul utilizarii si necesitate

Progresul pe care l-a cunoscut societatea umana de-a lungul timpului este unul remarcabil si cu atat este acesta mai de apreciat pe partea tehnologica, aparitiile diverse din domenii de activitate variate fiind de impact. Cu siguranta constituie o linie indispensabila cea a cantarelor electronice, de asemenea existente in prezent intr-o diversitate de modele, cu caracteristici si functii din cele mai variate.

Desi initial reprezenta un instrument simplu, acum cantarul aduce o contributie hotaratoare mai ales in cadrul laboratoarelor de specialitate. S-a facut trecerea insemnata de la simplele balante de altadata la cantare din cele mai performante, care pot determina greutati reprezentate de gramaje deosebit de mici sau extrem de mari.

Alegerea cantarului potrivit si aspecte de urmarit

Pentru a avea siguranta ca alegerea vizeaza un cantar potrivit pentru sarcinile de indeplinit, urmarirea unor aspecte este necesara.

Un prim fapt de avut in vedere este prezenta certificatelor specifice, care trebuie neaparat sa insoteasca un astfel de articol pentru a oferi cumparatorului garantia ca sunt corespunzatoare si ca vor oferi rezultate precise si corecte.

Introducerea legala pe piata a unui cantar presupune ca acesta sa fie insotit in primul rand de certificatul UE de Examinare de Top. Acesta este eliberat de organismul metrologic motificat in Europa, care stie ca trebuie sa vizeze intregul articol si nu componente ale acestuia. Pentru acestea din urma se va elibera un alt tip de certificat – OIML.

Daca doresti sa nu ai parte de surprize neplacute atunci cand ai controale din partea controlului metrologic, este bine sa te orietenzi dupa un furnizor de incredere. Poti avea in acest sens in vedere gama de cantare Precisa, disponibila pe site-ul cu acelasi nume – Precisa.ro.

In acest mod stii ca elimini riscul sanctiunilor care nu sunt deloc mici  – amenzi uriase, sigilarea cantarului si obligatia de a achizitiona unul nou. Ceea ce trebuie sa stii si un lucru de care trebuie sa fii constient de altfel este faptul ca tu si nu vanzatorul va fi ulterior responsabil de utilizarea unui cantar care nu este in conformitate cu prevederile legale.

Un aspect pe care cel mai probabil deja l-ai luat la cunostinta este faptul ca trebuie sa alegi cantarul in functie de scopul in care intentionezi sa il utilizezi. Dupa locul amplasarii si domeniul utilizarii, vei avea nevoie de un model care sa suplineasca nevoile, sa corespunda cu cerintele, sa aiba capacitatea de a realiza masuratori corecte si precise, fara sa influenteze in vreun fel rezultatele.

Ai nevoie sa urmaresti pentru asta caracteristici precum capacitatea de cantarire, diviziunea, rezolutia, sarcina maxima, tipul de alimentare, functiile din dotare, dimensiunea platanului, specificatii cu privire la verificarea metrologica, dar si capacitatea minima necesara pentru o cantarire corecta.

Recomanda gama de cantare Precisa functiile moderne pe care le includ in dotar, respectiv caracteristicile ce fac utilizarea lor cu mult mai simpla si eficienta. Acestea pot avea rolul de cantarire, tara sau tara automata. Aducerea la zero se poate realiza manual sau in mod automat, dupa necesitate. Ofera protectie la suprasarcina si la socuri, precum si indicator de nivel, necesar pentru o mai buna orientare a utilizatorului.

Ai in vedere toate aceste aspecte atunci cand pornesti in cautarea unui cantar, ce doresti cu siguranta sa iti ofere rezultate corespunzatoare, fara a te chinui in a le obtine. Intra pe precisa.ro si analizeaza gama de oferte de pe site.

Leave a Reply