Cafeaua – Efecte negative si pozitive asupra organismului uman

Cafeaua reprezinta cea mai consumata bautura la nivel mondial, iar acest lucru se datoreaza simplului fapt ca majoritatea oamenilor din lume isi incep fiecare zi band o cafea. Mai mult decat atat, cafeaua de la mcafe poate reprezenta chiar si un medicament, insa numai atunci cand este bauta in cantitati normale, pentru ca in cazul in care o persoana face abuz de cafea si bea mai mult decat este necesar, aceasta poate prezenta chiar si o serie de reactii adverse.

Printre efectele adverse ce pot fi provocate de catre cafea se numara: frecventa cardiaca crescuta ( tahicardie), nelinistea, tremuraturile, nervozitatea, starile de panica, insomnia, convulsiile si chiar anemia. Mai mult decat atat, atunci cand o persoana este dependenta de cafea si uita sa bea macar una intr- o zi, atunci aceasta se poate confrunta cu dureri de cap destul de serioase.

In ziua de azi, cafeaua reprezinta una dintre cele mai importante produse la nivel mondial, atat pentru producatori, cat si pentru consumatori. Pe piata mondiala, aceasta se situeaza pe locul al doilea, dupa petrol, in ceea ce tine de importanta economica. In lume pretul cafelei este unul destul de variat, el fiind stabilit in functie de cerere si oferta. Cel mai important producator de cafea din lume este Brazilia, dupa cum bine stim cu totii.

Trebuie mentionat insa si faptul ca, acest produs important la nivel mondial, numit cafea, are si o serie de efecte pozitie asupra persoanelor care il consuma. De exemplu, in compozitia cafelei se gasesc o serie de substante antioxidante, precum vitaminele B, C, E, carotenul sau lipidele, care au rolul de a proteja celulele renale de radicalii de oxigeni care sunt cancerigeni.

Mai mult decat atat, cafeaua nu contine calorii si contribuie destul de mult si la completarea necesarului de substante minerale precum fierul, potasiul sau manganul.

Trebuie mentionat chiar si faptul ca, cafeaua este un important furnizor de vitamine, iar printre acestea se numara niacina, vitamina care este raspunzatoare chiar de aportul de energie si nu in ultimul rand, riboflavin, acidul pantotenic si vitaminele E, C si B6. Cafeaua este si bautura care stimuleaza intr- un mod pozitiv metabolismul, astfel arzand grasimile din corp. Arderea grasimilor din corp se datoreaza in principal cafeinei care este prezenta in cafea capsule dolce gusto.

Astfel ca, acest produs numit cafea poate ajuta atat la pierderea in greutate, cat si la mentinerea greutatii la un anumit nivel dorit. Putem spune despre cafea ca aceasta are si rolul de a facilita digestia, iar asta se realizeaza numai datorita cafeinei, care stimuleaza secretia acidului gastric si nu in ultimul rand, pe cel al bilei. Acestea reprezinta unele dintre cele mai importante efecte negative si efecte pozitive pe care cafeaua le poate avea asupra organismului uman.

Leave a Reply