Care sunt conditiile pentru inchirieri auto?

Cei mai multi clienti care inchiriaza o masina sunt multumiti de rezultatele obtinute, atat de inchirierea propriu-zisa, cat si de performantele masinii.

Daca sunt indeplinite urmatoarele conditii, puteti apela la orice firma de inchirieri auto, cum ar fi firma de inchirieri masini Timisoara. Daca exista si clienti care pot fi nemultumiti de conditiile de inchirire a unui autoturism sau vor sa modifice rezervarea din diverse motive. De aceea trebuie sa stiti ce se poate face in astfel de situatii.

Modificarea rezervarii poate aduce o schimbare de pret si poate afecta disponibilitatea vehicului. In aceasta situatie va fi necesar sa aveti la indemana numarul rezervarii pe care ati facut-o.

Pentru modificarea sau anularea platii online, trebuie sa aveti in vedere ca se pot aplica in anumite situatii taxe de modificare, anulare sau neprezentare. In cazul in care nu anulati rezervarea inainte de data si ora de preluare si nu preluati masina in maxim 24 de ore, se vor aplica taxe suplimentare pentru ca nu ati anulat rezervarea.

In cazul in care nu vreti sa renuntati la rezervarea autovehicului, trebuie sa aveti cunostinta despre numeroase informatii referitoare la inchirierea vehiculului. Vehiculul este inchiriat in conformitate cu termenii si conditiile Contractului de Inchiriere.

In cazul in care nu respectati conditiile, asigurarile personale suplimentare si totodata serviciile de protectie pentru care ati optat devin inaplicabile. In acest caz, sunteti in intregime responsabil pentru totalitatea daunelor care va sunt imputabile.

Acestea sunt in special cele legate de daune suferite de catre autoturism, in limita valorii de piata a autoturismului. La acestea se adauga cheltuielile legate de transport si totodata de imobilizarea acestuia.

De asemenea, trebuie sa precizam doua amanunte legate de inchirierea unui autoturism, acestea referindu-se la fumatul in interiorul acestuia si totodata la transportul animalelor. Conform legislatiei in vigoare, fumatul este interzis in aceste autovehicule, iar animalele pot fi transportate doar in custi speciale.

De regula, orice conducator al unui vehicul inchiriat trebuie sa indeplineasca cateva conditii esentiale. In primul rand, sa aiba 21 de ani la data inchirierii vehiculului si apoi sa detina de cel putin 1 an un permis de conducere valabil, care sa corespunda categoriei vehicului solicitat.

Persoanele care inchiriaza, trebuie sa detina permisul de conducere de cel putin 1 an, toate permisele de conducere eliberate in Uniunea Europeana sunt recunoscute si acceptate pentru inchirirea unui autoturism pe teritoriul Romaniei.

Daca permisul este eliberat de o tara din afara UE si nu este scris cu caractere latine, este totusi necesara prezentarea unui permis de conducere international. Un vehicul poate fi inchiriat numai pe baza unui permis de conducere valabil. Orice alt document care sa va justifice existenta permisului nu va autorizeaza inchirierea vehiculului.

Un amanunt extrem de important este acela legat de persoanele sub 21 de ani care au un permis de cel putin 1 an. Aceste persoane pot inchiria vehicule din categoria A si B, prin aplicarea unei taxe suplimentare, care sa acopere eventual unele daune suplimentare, avand in vedere lipsa experientei in conducerea autovehiculului la aceasta varsta.

 

 

Leave a Reply