Ce este Aloe Ferox

Aloe Ferox este o planta suculenta din Africa de sud, cu o gama larga de proprietati vindecatoare, de care multi oameni nu sunt complet constienti!

Aloe Ferox este numele stiintific pentru o specie a plantei de aloe. Ca si alte plante de aloe, este suculenta si apartine familiei Xanthorrhoeaceae.

Alte denumiri comune pentru aloe ferox sunt cape aloe, aloe amare si aloe tap. Planta de aloe ferox produce doua puieturi diferite. Muschii de aloe, drenati din frunzele taiate, sunt folositi in principal pentru proprietatile sale laxative si ca tratament pentru arsuri sau ca ingredient cheie in produsele cosmetice pentru piele.

Planta Aloe Ferox poate creste pana la 3,5 metri inaltime. Frunzele groase si late cresc in rozete, iar florile plantei sunt de culoare portocalie pana la rosie. Cuvantul „ferox” se traduce in latina ca feroce, referindu-se la cotorul spinos de-a lungul marginii fiecarei frunze.

Beneficiile Aloe Ferox

Exista destul de multe avantaje impresionante atunci cand aloe ferox este utilizat corect in aplicatii terapeutice.

Vindecarea pielii

Gelul din frunzele de aloe s-a dovedit ca ajuta organismul in vindecarea unei game largi de probleme ale pielii. Are proprietati calmante si de racire si este de asemenea bun pentru tratamentul arsurilor, acneei, eruptiilor cutanate si psoriazisului.

Potrivit unui studiu de cercetare publicat in Journal of Ethnopharmacology de Dr. Yimei Jia si colab., ingredientele active din aceasta planta sunt capabile sa accelereze procesul de vindecare a ranilor de pe piele. Rezultatele par sa arate capacitatea aloe ferox de a ajuta la vindecarea ranilor pielii si de a inhiba cresterea microbilor distructivi.

Uz intern

Partile amare ale aloe-feroxului sunt utilizate cel mai frecvent ca laxativ. Conform unui studiu publicat in Journal of Agricultural and Food Chemistry, muschii aloe sunt extrasi din frunzele taiate si ingerate pentru a incuraja miscarile intestinale si curatarea intestinelor, pentru cei cu constipatie sau alte probleme digestive.

Au existat studii care demonstreaza ca aceasta utilizare a aloe ferox ca laxativ are efecte pozitive asupra pacientilor cu sindrom de colon iritabil.

Infectii cu transmitere sexuala

Au fost facute unele studii privind utilizarea aloe ferox in apararea organismului impotriva bolilor cu transmitere sexuala, cum ar fi gonoreea si herpesul. Compusii din seva de aloe ferox au proprietati antimicrobiene utilizate pentru tratarea infectiilor cu transmitere sexuala.

Laxativ

Cea mai frecventa utilizare a aloe ferox este in scopuri laxative. In scopuri comerciale, aceste produse sunt denumite mai degraba aloe amare decat aloe ferox. Laxativele sunt folosite pentru purificarea intestinelor si stimularea miscarilor intestinale.

Ameliorarea simptomelor de rinita alergica.

Simptomele inflamatiei si mucusului nazal au fost ameliorate in mod semnificativ.

Vindecarea ranilor

In 2008, Jurnalul de Etnofarmacologie a publicat un studiu realizat de Jia Yimei care compara compusi din aloe ferox cu compusi din alte genuri de aloe pentru vindecarea ranilor. Cercetatorii au monitorizat modelele de animale tratate cu aloe ferox si un grup tratat cu un compus diferit de aloe. Au masurat cresterea bacteriilor si a sporilor fungici.

Rezultatele au indicat faptul ca aloe ferox a prezentat proprietati terapeutice, ajutat in procesul de vindecare, a inhibat o crestere microbiana si nu a avut reactii adverse la nivelul pielii. Cercetatorii au concluzionat ca aloe ferox are potential legitim ca o aplicatie medicamentoasa pe piele.