Ce inseamna Link Bait pentru SEO?

Exista atat de multe forme de continut pe site-uri, fiecare specializat pe o anumita zona. Momeala de link sau asa numitul „clickbait” este, de departe, una dintre cele mai atractive, interesante, distractive si variate metode de a atrage vizitatori.

Momeala link-ului este un termen care cuprinde continut web atractiv, infografice, meme-uri si multe altele. In mod obisnuit, incorporeaza text scris, grafica si multimedia, se combina cu o prezentare care atrage atentia.

Subiectul este diferit, iar daca poti obtine ceva amuzant… un hohot de ras … este nemaipomenit! Proiectele legate de clickbait trebuie sa fie originale in concept si sa arate bine. Pentru sfaturi despre SEO in 2017, acceseaza webiste-ul Dan Bradu.

In unele cazuri, subiectul unei bucati de legatura cu momeala (link bait), este legat tangential de site-ul care o gazduieste. De exemplu, un site care vinde piese de masini poate alege sa faca link bait cu legaturi despre costul diferitelor modele / pe durata de viata a unui vehicul, intr-un articol complet cu imagini si poate o diagrama de comparatie, pentru a atrage vizualizari.

In alte cazuri, subiectul poate sa nu aiba nimic de-a face cu tematica site-ului de gazduire si este derivat exclusiv din succesele trecute si/sau o cunoastere a ceea ce isi doreste cel mai mult publicul tinta – subiectul nu mai are o importanta atat de mare, scopul este acela sa obtina cat mai multa atentie, sa devina viral.

“Link Bait este o tabla de darts; Jucatorii isi indreapta ideile (darts) catre “linkuri” (dart board) si incearca sa loveasca acel loc tinta (audienta) pentru a inscrie! “- QG Heather Indiferent de forma sau prezentarea sa, toate legaturile de momeala (link baits) trebuie sa atraga vizitatori, un subset diversificat de utilizatori de Internet care sunt atrasi de continut amuzant si / sau scandalos.

Acestia impartasesc continut, cum ar fi repostari, retweet, share pe alte retele si difuzeaza astfel continutul pe care il gasesc, transferand-ul in cele din urma, in colturile indepartate ale Internetului si dincolo de el.

Speranta fiecarui proiect linkbait/clickbait este ca acel continut va deveni viral; Pentru a face acest lucru, trebuie sa fie vazut de mii, zeci de mii sau sute de mii de vizitatori. Reddit.com & Digg.com sunt doua dintre principalele hub-uri prin care se transmit astfel de virale – Verificati-le, pentru cateva exemple minunate de material care a devenit viral si a atras atentia a milioane de persoane.

De ce este link bait-ul o forma eficienta de marketing al continutului?

–       Imbunatateste traficul si aduce vizitatori pe un site web

–       Ajunge la un public mai larg – dincolo de o piata tinta a site-ului / afacerii-       Genereaza activitate pe social media (adica Facebook, Twitter, Pinterest etc.)

In mod natural, incurajeaza oamenii sa acceseze link-urile respective, fara sa-i oblige prin nici un mijloc sa faca acest lucru. Click-bait-ul este din ce in ce mai folosit in ziua de astazi, cu ajutorul acestei tehnici reusindu-se popularizarea unui continut divers, care altfel poate ca nu ar fi fost la fel de cunoscut.

Leave a Reply