Ce trebuie sa stii despre furnizarea de gaze naturale

Serviciile de gaze naturale sunt fara nici un dubiu necesare. Cei care deja au un furnizor stiu care este mersul cu privire la plata facturilor, la consum si tot ce mai implica acestea. Pentru ca la ora actuala piata s-a liberalizat si plata se face diferit, in functie de costul stabilit de furnizor, fiecare are dreptul sa se reorienteze in ceea ce priveste compania cu care colaboreaza in acest sens.

Sunt mai multe aspecte pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand intentionezi sa te reorientezi, astfel ca serviciile ulterioare sa se plieze pe nevoile si pe bugetul tau.

Despre alegerea furnizorului de gaze

Atunci cand te intereseaza sa bifezi o alegere inspirata, este bine sa fii sigur ca fiecare aspect cu privire la noul furnizor gaze naturale iti convine.

  • Metode de plata

Pentru ca timpul este cel mai mare dusman al societatii actuale si a devenit destul de dificila gestionarea acestuia astfel ca toate sarcinile de peste zi sa fie indeplinite cu succes pana la finalul acesteia, o metoda de plata a facturilor la gaz care sa te avantajeze este de preferat.

Spre exemplu, cei care colaboreaza cu Eva Energy au la dispozitie numeroase metode de plata, pentru ca acest aspect sa nu fie nici o problema, nici consumator de timp. Te pot atrage ofertele pe care furnizorul le propune pentru faptul ca poti plati

  • prin ordin de plata/transfer bancar de la BCR, Banca Transilvania, Credit Agricole, Banca
  • Cooperatista, UniCredit, Garanti Bank
  • debit direct in contul companiei la casierii si ghisee bancare,
  • prin echipamente care accepta numerar din sucursalele BCR, BT, Garanti Bank
  • prin terminale PayPoint, Payzone, Zebra Pay, 12Centru Plati
  • platforme de internet Banking utilizand sabloane de plata.
  • plata la ghiseele Postei Romane sau la factorul postal.

Ce componente de pret presupune compania si ce tipuri de tarife exista?

Legat de acest aspect, costurile sunt alcatuite din doua parti. Este vorba despre pretul stabilit pentru furnizarea de gaze naturale si despre tarifele reglementate ce se aplica – cele pentru transport, pentru inmagazinare, dar si capacitatea ce se rezerva, alaturi de tariful de distributie.

Ce trebuie sa afli din factura?

Aceasta trebuie sa includa o serie de cuvinte relevante, care sa te mentina la curent cu aspecte de interes: cantitatea de gaz consumata, perioada de consum a acesteia, date de identificare despre locul de consum, identificarea ta in calitate de client, pretul detaliat pentru fiecare component, dar si informatii ca datele de contact pentru deranjamente, modalitatile in care poti realiza plata, precum si date despre cum poti contacta furnizorul.

Te costa ceva daca vrei sa schimbi furnizorul de gaze?

Nu toti stiu insa nici un furnizor nu are dreptul sa iti impuna sa ramai in colaborare cu el. Titularii de licente nu au voie sa insereze in contracte prevederi in avantajul lor din acest punct de vedere. Este la alegerea ta cu cine vei colabora.

In ce mod este determinat consumul de gaze?

Pentru a determina consumul de gaze din decursul unei luni, se are in vedere citirea directa de pe indexul echipamentului de masurare, respectiv prin autocitire.

Inainte de a incheia o intelegere cu orice furnizor de gaze, informeaza-te legat de serviciile pe care acesta le are de oferit pentru a te asigura ca acestea sunt in conformitate cu nevoile tale.

Leave a Reply