Ce trebuie sa stii despre halele industriale?

In momentul in care auzi termenul de hala industriala, cu siguranta te gandesti ca este acea hala in care se desfasoara un proces de productie, insa in continuare vei putea sa descoperi noi detalii interesante legate de acest tip de hale.

Mai intai de toate, trebuie specificat faptul ca o hala este acea constructie pe un singur nivel, care delimiteaza anumite spatii inchise, iar in mod normal, interiorul unei astfel de hale este delimitat de acoperis si peretii laterali.

Referitor la interiorul unei astfel de hale industriale, acesta fie este complet liber, fie este impartit in mai multe zone, care in mod evident vor fi delimitate de catre stalpi.

Halele industriale, cu siguranta pot sa fie utilizate de catre antreprenorii care produc tot felul de produse finite, insa ele pot sa fie folosite si pe post de garaje sau de handare, sau chiar si pe post de magazii. Deci, o hala industriala, din ceea ce se poate observa, poate avea un numar mai mare de intrebuintari.

Referitor la tipurile de hale industriale, aici trebuie mentionat faptul ca antreprenorii care isi doresc o hala pentru compania lor, pot alege sa opteze pentru hale beton, sau pentru hale metalice.

Cei care aleg sa opteze pentru hale industriale din beton, cu siguranta vor trebui sa astepte mai mult timp pana cand va fi finalizata o astfel de hala, si in mod evident vor plati mai multi bani decat cei care au optat pentru o hala metalica industriala.

Plus de asta, o hala din beton, este si mult mai rezistenta in timp, dar spre deosebire de o hala cu structura metalica, ofera conditii mai bune de lucru, pentru ca pe timp de vara, in interiorul halei nu va fi o caldura la fel de mare precum in interiorul halei metalice, dar nici frigul pe timpul iernii nu va fi la fel de mare.

Atunci cand vorbim despre halele metalice, trebuie precizat faptul ca in alcatuirea lor intra mai multe parti, iar acestea ar fi elementele de acoperis, alcatuite din pane, ferme sau grinzi cu sectiune plina, care au rolul de a sustine acoperisul dar si de a sustine tot felul de instalatii sau sisteme de transport.

In alcatuirea structurilor metalice in ceea ce priveste halele industriale mai amintim si structura pentru rezistenta, care este alcatuita din stalpi dar si din cadre de sectiune ori alte combinatii legate astfel incat sa alcatuiasca sisteme portante, care de obicei sunt plane.

Referitor la constructiile auxiliare ale acestor hale metalice, trebuie precizat faptul ca ele sunt formate din grinzi pentru cai de rolosire a utilajelor de transport si de ridicare, pentru scari sau platforme, si sunt necesare pentru procesul tehnologic.

Referitor la forma pe care o au aceste hale industriale, trebuie specificat faptul ca ele au o forma dreptunghiulara, sau o forma alcatuita prin alaturarea unei serii de dreptunghiuri, dupa cum sunt cerintele tehnologice.

Daca vorbim despre hale cu constructie metalica, insa care sunt destinate pentru sport de exemplu, atunci acestea pot avea o alta forma mai vasta, precum o forma ovala, pot avea forma unui poligon, sau pot avea forma circulara.

Leave a Reply