Cum aleg locul pentru panouri solare?

Panourile solare au inceput sa fie o solutie preferata de romani, in special in zonele de case unde se construieste si instalatiile de apa si caldura se pot configura de la inceput pentru obtinerea apei calde menajere cu acest sistem.

De altfel, acest sistem se poate monta si lega cu usurinta si la o locuinta construita anterior si care are nevoie doar de apa calda la o baie. Pentru a monta panourile avem nevoie de un acoperis rezistent, cadru de montaj, panourile si tevile de legatura precum teava din inox dubla izolata flexibila pentru panouri solare DN20.

Cum aleg locul pentru panouri solare?

Primul lucru care se verifica este durabilitatea acoperisului. Apoi, daca acesta este durabil, se alege partea orientata catre sud, pentru o buna captare a razelor solare pe intreaga durata a zilei.

Dupa ce s-a stabilit exact acest punct, se verifica de catre echipa daca nu sunt copaci sau alte obstacole care sa umbreasca zona in care vor sta panourile, si asta pe intreg parcursul zilei. In cazul in care exista un asemenea obstacol, el este indepartat din start.

Ca solutie alternativa, in cazul in care exista obstacole de neinlaturat, se poate opta si pentru montarea panourilor la sol. Insa, aici este nevoie de o instalatie mai mare, de un perimetru care sa fie bine delimitat si securizat deci implicit la un teren mai mare si costuri mai mari cu echipamentul si montajul.

Ce fel de panouri solare folosesti?

Pentru a alege panourile solare este bine sa discuti cu un specialist. Acesta va calcula nevoile casei in functie de confortul dorit, suprafata locuintei si posibilitatile oferite de zona geografica si suprafata panourilor pe care le poate monta. Abia dupa aceste calcule, care se fac prin masuratori la fata locului, se va putea lua apoi o decizie in acest sens.

Ce teava folosesti pentru legarea panourilor solare?

Panourile solare, tehnologie ecologica, sustenabila si cu randament crescut care prinde din ce in ce mai bine si la noi, sunt un sistem destul de greu de montat dar usor de folosit. Montajul se face de catre o firma specializata si piesele de legatura sunt achizitionate odata cu panoul. Astfel, legatura se poate face cu teava din inox dubla izolata flexibila pentru panouri solare DN20, nu cu altceva.

Cum se intretin panourile solare?

Panourile solare nu au nevoie de tratament special decat iarna cand nu mai sunt folosite. Conservarea lor se face prin acoperirea cu o husa speciala, care sa le protejeze atat de inghet cat si de eventualele acidente nedorite cauzate de vreme.

Trebuie specificat ca randamentul unor asemenea panouri tine foarte mult de pozitia lor fata de soare dar si de vreme.

Insa, chiar si cu zile mohorate consecutive, ele reusesc sa dea apa calda necesara unei gospodarii daca au fost montate in punctul cel mai bun, sunt panouri de calitate, s-au folosit materiale adiacente profesionale precum teava din inox dubla izolata flexibila pentru panouri solare DN20 si consumul ar fi unul menajer obisnuit. Ele au o durata de viata indelungata si, inainte de toate, sunt o sursa de energie fara niciun cost de exploatare.

Leave a Reply