Cum se folosesc corect sistemele de incalzire prin pardoseala

Daca doriti sa va incalziti corespunzator  interioarele utilizand  incalzirea in pardoseala, ar trebui sa porniti instalatia din timp pentru ca incaperea sa aiba timp sa se incalzeasca. Daca stiti ca exista riscuri majore sa uitati puteti folosi automatizari incalzire, care sa porneasca si sa opreasca sistemul.

Deoarece ori de cate ori componentele termoconductoare sunt acoperite de un strat gros de sapa, este nevoie de un timp mai mare pentru ca incalzirea sa ajunga in camera, se va tine cont de acest aspect. In functie de caracteristicile individuale si de temperaturile predominante, proprietarii de case se pot astepta intre doua si trei ore pana cand incaperea se incalzeste.

Dureaza mai mult daca incalzirea a fost anterior complet oprita sau daca temperaturile dorite sunt foarte ridicate. In schimb, sistemele cu film subtire sau sistemele electrice de incalzire in pardoseala sunt de obicei amplasate aproape de acoperirea podelei. Sunt mai receptive si incalzesc camera mai repede.

Cu cat este mai grea structura podelei, cu atat mai multa energie poate stoca aceasta. Acest lucru este important pentru toti proprietarii care vor sa stie cum sa incalzeasca corect casa cu sistemul de incalzire in pardoseala. Deoarece prin podea se transfera caldura in camera, chiar daca centrala a incetat sa mai alimenteze, se va tine cont de proprietatile podelei.

Persoanele care se culca in jurul orei 11:00 si doresc sa puna sistemul de incalzire in regim de odihna, o pot face cu una pana la doua ore mai devreme. Pentru ca atat timp dureaza pana cand podeaua ajunge sa emane din energia stocata. Acest lucru este valabil atunci cand elementele de incalzire sunt foarte adanc introduse sub sapa. De asemenea, sistemele mai usoare reactioneaza mai repede si nu mentin caldura atat de mult timp.

In timp ce radiatoarele transfera cea mai mare parte a caldurii de incalzire in aerul din camera prin convectie, sistemele de incalzire in podea functioneaza la fel ca elementele care radiaza caldura. Caldura actioneaza direct asupra corpurilor solide si asigura un nivel ridicat de confort.

Avantajul este ca fara a sacrifica confortul, consumatorii pot regla temperatura la termostat putin mai mica si pot economisi costurile de incalzire. Este foarte simplu sa fie gasite temperaturile optime atunci cand este citit corect manualul de utilizare al instalatiei.

Atentie insa: intrucat incalzirea in podea reactioneaza adesea lent, consumatorii ar trebui sa astepte una sau doua ore dupa reglarea termostatului. Acesta este timpul in care instalatia reuseste sa ofere caldura dorita.

Daca doriti sa va incalziti corespunzator cu incalzirea in pardoseala, luati adesea in calcul pauze mai mari in care instalatia sa nu functioneze. Temperatura debitului de incalzire poate fi intotdeauna scazuta atunci cand toata lumea doarme sau nimeni nu este acasa. Drept urmare, temperatura camerei scade si cladirea consuma mai putina energie.

In practica, insa, acest lucru este doar partial adevarat. Inainte ca temperatura sa scada in camera, podeaua elibereaza caldura stocata. Spre sfarsitul pauzei poedeaua se va reincarca din nou cu caldura inainte de a incepe sa emita caldura in camera.