Cum se scriu corect paginile SEO pentru blog

In acest articol vom descrie cum se scrie corect o pagina pentru SEO (o pagina de blog de exemplu), in doar cativa pasi. Daca vrei sa stii ce inseamna optimizare seo, citeste articolele noastre!

  1. Alege un cuvant cheie.

Acest cuvant sau fraza pe care tu le alegi, vor aparea in paginile Google, in rezultatele de la cautari si de aceea este foarte important sa gasesti un cuvant sau o fraza cheie dupa care sa poti fi gasit foarte usor pe internet. Cuvantul trebuie sa fie simplu dar relevant pentru afacerea/domeniul tau si in acelasi timp trebuie sa nu aiba o concurenta foarte mare (pentru ca tu sa apari mai sus in cautari) – de exemplu, nu te gandi sa alegi cuvantul “Africa” daca nu ai de gand sa faci un site sau un blog care sa contina mii de articole despre acest cuvant.

  1. Scrie un titlu bun.

Titlul articolului/paginii trebuie sa contina si cuvantul sau fraza cheie care te definesc, de obicei la inceput. Acest titlu trebuie sa aiba maxim 8-12 cuvinte (cu maxim 60 de caractere). Un exemplu ar fi “Cum se scriu corect paginile SEO pentru blog”, titlul articolului pe care il citesti acum.

  1. Incearca sa incluzi cuvintele cheie in URL.

Daca vei posta acest articol pe un url care va contine si cuvantul cheie “SEO”, de exemplu www.xxxxx.ro/articole-seo, va fi si mai bine pentru optimizarea site-ului tau. Platforma WordPress te lasa sa-ti editezi url-ul postarilor, pentru alte platforme poti folosi pur si simplu textul (cuvantul cheie) in titlul articolului.

  1. Mentioneaza cuvantul cheie ales in prima parte a articolului, daca se poate la inceputul acestuia.

Incearca sa introduci cuvantul sau fraza cheie la inceputul articolului, daca se poate in primele fraze. Cu cat apare mai in fata, cu atat mai repede acest cuvant sau fraza vor fi citite mai rapid de crawler-ele Google. In acest articol, puteti observa ca am introdus cuvantul cheie “SEO”, inca din prima fraza, ceea ce este bine pentru optimizare.

  1. Introduce link-uri catre alte pagini pe website-ul tau, folosind optiunea “anchor text”.

Anchor Text este metoda de introducere a unui link intr-un cuvant sau intr-o fraza de pe o anumita pagina web, in loc de a folosi pur si simplu un URL. In acest articol, cuvantul cheie din achor text, apare in a doua fraza. Aceasta metoda este mai buna decat cea in care se introduc link-urile printr-un “click here” sau introduci pur si simplu url-ul articolului.

  1. Incearca sa gasesti alte website-uri pe care sa poti introduce link-uri catre pagina ta.

Aceasta metoda ajuta la constructia backlink-urilor, care ajuta mult in acordarea unui rang mai bun pentru website-ul tau, de catre motoarele de cautare. Cel mai bun lucru pe care il poti face pentru ca articolele tale sa fie mentionate si pe alte site-uri, este sa scrii continut de calitate, care sa fie interesant pentru vizitatorii tai. Acestia vor introduce articolele interesante prin link, pe site-urile lor sau pe profilele retelelor de socializare.

Leave a Reply