Diferenta dintre bratarile nautice si bratarile obisnuite

Bratarile pot repezenta un accesoriu de nelipsit atat pentru femei, cat si pentru barbati. Iar daca la femei acestea sunt deja parti aproape intrinseci ale garderobei, care completeaza aproape o tinuta, alaturi de un colier sau de un inel, altfel stau lucrurile in cazul barbatilor.

Astfel, daca pana acum se putea spune ca un barbat puternic se poate distinge si prin ceasul pe care il poarta, astazi, utem spune acelasi lucru si despre bratari. Caci, asa cum vom vedea in randurile urmatoare, bratarile tind sa devina elemente de fashion aproape de nelipsit din tinuta noastra.

Rezistenta si adaptabila

Cu totii cunoastem bratarile din piele sau din imitatie pe care le comercializeaza astazi majoritatea brandurilor cunoscute. Iar preturile nu sunt deloc de neglijat. Astfel, o bratara impletita din piele poate ajunge si la cateva sute de lei, mai ales daca este confectionata sub un brand celebru. Iar daca la aceasta mai adaugam si o catarama speciala sau un metal pretios, atunci pretul poate sari binisor. Astfel stau insa lucrurile in cazul bratarilor natutice. Am spus bratari nautice? Exact cum ati auzit!

Bratarile nautice nu presupune neaparat ca acestea sunt purtate doar de scafandri sau de amatorii sporturilor cu vele, asa cum am fi tentati la prima vedere. Cuvantul nautic deriva din materialul din care aceste bratari sunt confectionate. Astfel, o bratara nautica va avea in componenta aproape obligatoriu franghie de navigatie, care ii va conferi durabilitate si, totodata, flexibilitate.

Astfel, o franghie nautica nu se va decolora sau destrama atat de usor la contactul cu apa, asa cum se intampla in majoritatea textilelor, mai ales daca acestea sunt si de proasta calitate.

In plus, niste bratari nautice vor avea in componenta aproape intotdeauna ancora. Simbol al fortei, dar si al aventurii, ancora este folosita din cele mai vechi timpuri de catre iubitorii marii. Prin urmare, daca esti unul dintre acestia, ai putea cu usurinta sa iti gasesti modelul potrivit pe site-urile care comercializeaza bratari nautice.

Dincolo de design si durabilitate, in cazul bratarilor nautice vorbim si despre o cromatica aparte. Bineinteles ca in cazul de fata vorbim preponderent despre nuante de albastru sau bleumarin, insa aceasta nu este o regula. La fel de bine, poti gasi bratara ta favorita in combinatii de maro cu verde sau negru, dupa cum poti alege dintre zecile de modele care folosesc drept combinatie principala albastrul, rosul sau albul.

Cat priveste sistemul de inchidere, acesta este unul pe cat de simplu, pe cat de ingenios, avand ca piesa centrala – ati ghicit – ancora.

Leave a Reply