Diferente intre teste auto pe diferite categorii de autovehicule

Cel mai important pas in obtinerea permisului de conducere, indiferent de categoria autovehiculului pe care doriti sa il conduceti, este completarea de chestionare auto. Unii pot argumenta ca de fapt invatarea conducerii propriu-zise e mai importanta, insa uita ca prin invatarea legislatiei si ulterior completarea de chestionare o persoana obtine informatii de baza despre cum sa se comporte in trafic, ce reprezinta semnele de circulatie, care sunt regulile de circulatie si asa mai departe. Asadar, consideram ca este important sa subliniem diferenta dintre chestionarele sau testele auto pentru diferite categorii.

Sunt aproximativ zece categorii principale de autovehicule, unele dintre acestea avand si subcategorii la randul lor. Este esential de retinut faptul ca testele pentru obtinerea permisului auto difera in functie de categorie, iar aici ma refer la domeniile legate de mecanica autovehiculului, de circulatia preventiva, cat si de aspectele specifice ale autovehiculului pentru care doriti sa completati chestionare. Intrebarile din legislatie referitoare la reguli si semne in general sunt asemanatoare pentru toate categoriile de autovehicule, insa sunt posibile si exceptii.

Asadar, vom trece la evidentierea a catorva categorii de autovehicule dupa care mentionam cateva aspecte specifice ale intrebarilor din testele sau chestionarele auto referitoare la categoria respectiva. Prima categorie de autovehicule este notata cu litera A, in care sunt incluse motociclul cu sau fara atas, si triciclul. Categoria de autovehicule A are si ea trei subcategorii pe care nu le vom aborda. In completarea chestionarelor auto pentru categoria A, veti gasi intrebari diferite legate de mecanica dar si de siguranta si circulatia preventiva, intrucat spre deosebire de conducatorii autovehiculelor din categoria B, cei din categoria A au un risc mult mai ridicat de accident, intrucat nu sunt protejati de constructia autovehiculului, ci doar de o casca si de vigilenta acestora. Astfel, atentia conducatorilor de autovehicule din categoria A trebuie sa fie si mai crescuta, pentru a isi asigura siguranta, dar si siguranta celorlalti participanti la trafic.

In categoria autovehiculelor B, in testele si chestionarele auto veti gasi intrebari specifice legate de numarul maxim de locuri pe scaune, de greutatea maxima autorizata dar si capacitatea remorcii care poate fi atasata la acest autovehicul. In completarea chestionarelor si testelor auto veti identifica si o subcategorie a categoriei B, si anume cea B1, care se refera strict la cuadricicle motorizate.
Chestionarele si testele auto care necesita o atentie mult mai ridicata sunt cele legate de categoriile de autovehicule, DE si D. Acestea se refera la transportul de persoane, deci nu este de mirare ca este nevoie de o atentie mai ridicata, intrucat raspunderea soferului este mai ridicata in comparatie cu soferii autovehiculelor A sau B de exemplu, unde numarul de locuri de pasageri nu depaseste 8 locuri.
In definitiv, atunci cand alegi sa incepi scoala de soferi si vrei sa completezi chestionare sau teste auto alege cu atentia categoria corespunzatoare autovehiculului pe care doresti sa-l conduci.

Leave a Reply