Display-ul unui laptop – cea mai sensibila componenta

In acest articol vom aborda tema reparatiilor necesare la laptop precum si a motivelor pentru care acestea sunt necesare. Reparatiile cat si daunele aparute la un laptop pot fi in general categorizate in doua mari parti, una de hardware si una de software.

Descrise pe scurt, partea de hardware tine de componentele de baza si periferice ale laptopului, cum ar fi placa de baza sau tastatura, iar partea de software tine strict de componentele, sistemul de operare, devirusare, dezinstalare si instalare de programe.

Pe partea de hardware, una dintre cele mai frecvent intalnite probleme in ceea ce priveste reparatiile de laptop sunt legate de catre display-ul acestuia, una dintre cele mai vulnerabile si sensibile parti ale laptopului. Spre deosebire de un computer personal, unde display-ul acestuia este montat undeva pe un suport, cum ar fi un mobilier, acesta are multa stabilitate si rareori se intampla ca acesta sa sufere socuri sau lovituri cauzate de catre cazaturi.

In cazul unui laptop, lucrurile stau altfel, intrucat acesta este un dispozitiv mobil, si chiar si daca aveti geanta pentru a-l proteja pe perioada cand il miscati dintr-un loc in altul, se poate intampla inevitabilul si sa scapati geanta, sa sufere socuri sau lovituri.

Daca este display-ul unui laptop este doar zgariat, nu necesita de urgenta ajutorul unui service specializat intrucat nu afecteaza semnificativ calitatea imaginii. Insa in cazul in care display-ul este crapat, cel mai adesea veti fi nevoit sa apelati la un service de reparatii laptop pentru a inlocui complet display-ul.

Pe langa zgarieturi si crapaturi, la nivelul unui display de laptop mai pot fi defectiuni legate de luminozitatea acestuia. Daca invertorul display-ului se defecteaza, ecranul laptopului va oferi o luminozitate scazuta indiferent de ce ce optiuni alegeti. In acest caz, invertorul trebuie inlocuit apeland la un service de reparatii laptop.

In cazul in care defectiunea unui laptop este la nivelul placii de baza, un service de laptop poate fi singura solutie pentru a iti repara laptopul, intrucat placa de baza este componenta principala a unui laptop, pe care sunt montate toate celelalte componente, procesorul, placa video si memoria RAM.

Defectiunile aparute la o placa de baza presupun de cele mai multe ori inlocuirea cipurilor aflate pe aceasta, cum ar fi cipurile video, northbridge, southbridge si vga. Intrucat sunt operatiuni delicate aceste reperatii nu pot fi realizate de catre utilizatorul incepator si necesita ajutorul unei echipe profesioniste de reparatii laptop care beneficiaza de aparate performante pentru a repara defectiunile in cel mai scurt timp si fara a pereciclita siguranta si functionarea la un nivel general al laptopului.

In concluzie, atunci cand vine vorba despre repararea unui defectiuni serioase la nivelul componentelor principale ale unui laptop cel mai sigur este sa lasi pe mana unui service de laptop specializat pe reparatii.

Leave a Reply