Dotari de care ai nevoie daca te-ai hotarat sa faci din ferma un business

In cazul in care faci parte din acea categorie de romani care aleg sa dezvolte gospodaria si mica ferma a acesteia intr-o afacere, afla ca ai nevoie de cateva dotari care iti vor face munca mai usoara. Vestea buna e ca nu va trebui sa cauti foarte mult produsele necesare, intrucat le poti gasi foarte usor online. Site-ul Superfarmland.com poate fi o recomandare in acest sens. In continuare iti voi prezenta pe scurt cateva intre dotarile pe care nu le poti ignora daca ai decis sa iti transformi ferma intr-un business.

Uneltele de mana – dotari de baza chiar si la o ferma moderna

Chiar daca termenul “modern” presupune munca mecanizata si automatizari in diverse procese, efortul uman nu poate fi in totalitate eliminat. Din acest motiv, uneltele agricole de mana nu pot lipsi din lista de dotari, chiar daca ferma se doreste a fi una moderna. Este vorba despre lopeti, greble, scafe, furci si diverse alte asemenea unelte nelipsite din gospodarii si ferme care se respecta.

Prelate, plase si folii

Indiferent daca ferma se axeaza in principal pe cresterea plantelor sau daca focusul cade pe zootehnie in cadrul acesteia, apare nevoia unor silozuri. Utilitatea lor este dovedita atat pentru pastrarea nutretului pentru animale, cat si pentru depozitarea pe termen mai scurt sau mai indelunga a unor cantitati mari de produse agricole.

Va trebui sa tii insa cont de faptul ca silozurile vor avea nevoie de protectie corespunzatoare, motiv pentru care ar trebui sa ai in vedere produse precum folie siloz, plasa pentru siloz, prelate, etc. In acest fel aceste constructii isi vor putea indeplini scopul, deservind ferma conform cu necesitatile acesteia.

Gardul electric – solutia de securizare a perimetrului

In situatia in care ferma va fi orientata pe cresterea animalelor, alternativa imprejmuirii perimetrului acesteia cu ajutorul unui gard electric se poate dovedi foarte utila. Gardul electric va inlatura o serie de griji, in principal legate de evadarea animalelor din perimetrul fermei sau de patrunderea eventualilor pradatori in interiorul acestuia.

Elementele componente pentru un gard electric eficient le poti gasi in cadrul site-ului mentionat anterior – www.superfarmland.com.

Sisteme de monitorizare si supraveghere video

Daca ferma este una intinsa pe o suprafata generoasa, verificarea si monitorizarea activitatilor in orice moment poate fi destul de dificila. Acest lucru il poti duce insa la indeplinire achizitionand un sistem de supraveghere video pe care il poti gasi tot pe site-ul mentionat. Alaturi de un sistem de iluminat corespunzator, sistemul de supraveghere video iti va oferi ocazia de a sti tot ce se intampla in ferma in orice moment.

Toate aceste dotari pot fi completate cu multe altele, insa se numara printre cele pe care ar trebui sa le detina un fermier modern. Pentru alte informatii utile, dar si pentru a verifica intreaga gama de produse disponibile, poti sa accesezi superfarmland.com. Vei gasi acolo produse destinate atat fermelor zootehnice, cat si celor agricole, in asa fel incat indiferent de nevoia pe care o ai sa poti identifica solutia potrivita pentru ferma ta.

Leave a Reply