Evolutia articolelor vestimentare

Dintre toate vietuitoarele care locuiesc pe pamant, aproape niciuna nu recurge la obiecte externe pentru a se proteja de catre temperaturile scazute, umezeala, ninsoare sau viscol, multe dintre ele “venind” deja echipate cu modalitati de protectie impotriva acestor intemperii, cum ar fi blana sau solzii. Noi insa, oamenii, nu venim echipati cu astfel de modalitati de protectie si am recurs intr-un mod foarte inteligent la obiecte externe corpului nostru pentru a-i oferi acestuia protectie prelungind astfel semnificativ durata de viata a oamenilor.
Asadar, putem spune ca initial acele bucati de blana sau de textile au avut candva rolul esential de a proteja sanatatea corpului nostru, insa o data cu trecerea timpului acest rol a devenit din ce in ce mai neinsemnat, iar in prezent hainele reprezinta mai mult o extensie a personalitatii noastre, nu degeaba alegem sa purtam haine mai inchise la culoare atunci cand ne simtim mai deprimati, si din ce in ce mai putin o modalitate de a ne proteja impotriva vremii, bineinteles, cu exceptia sezonului rece, desi, chiar si atunci multi indivizi prefera sa se imbrace astfel incat sa arate cat mai bine, in ciuda faptului ca isi expun organismul la temperaturi scazute, marind astfel sansele de a se imbolnavi. Am putea argumenta ca acesta este efectul modei asupra oamenilor, insa nu vom zabovi asupra acestei dezbateri.
Deci, de la un obiect de care depindea insasi supravietuirea noastra, pana la o extensie a personalitatii noastre nu a trebuit sa treaca foarte mult timp, si au aparut astfel hainele personalizate, cum ar fi de exemplu, cel mai utilizat si mai popular, in mod special pe durata sezonului calduros, tricoul personalizat.
Tricoul personalizat reprezinta si el o parte a personalitatii noastre, lucru care a ajuns sa fie asa datorita procesului de personalizare a articolelor vestimentare care a luat amploare in ultimele decenii. Iar daca luam in considerare toate avantajele unui tricou personalizat, acesta poate fi foarte bine si un cadou excelent pentru o persoana apropiata din viata noastra. Intrucat ar trebui sa reflecte cel putin o parte din personalitatea sau temperamentul persoanei tinte, conteaza foarte mult ce anume ne decidem sa imprimam pe acesta, fie ca este vorba despre culoarea, utilizarea unui mesaj sau nu, ce imagine sa imprimam sau simbol. Multe tricouri personalizate sunt foarte amuzante si in general constau dintr-un simplu simbol care este scos din context si pus in alt context neobisnuit, de aici si umorul.
In concluzie, tricourile personalizate reprezinta urmatoarea treapta logica dupa ce hainele si-au pierdut din importanta lor in ceea ce priveste protectia pe care o ofera organismului nostru, iar acest lucru reprezinta doar un avantaj intrucat in acest fel fiecare dintre noi are sansa de a se exprima in felul sau unic.

Leave a Reply