Ghid de planificare a nuntii pas cu pas

Unii ar putea spune ca ziua nuntii este cea mai importanta din viata lor. Este o uniune care este depasita doar de nasterea copiilor. Cheia unei nunti fericite este organizarea si pregatirea.

Acesta este obiectivul acestui ghid de planificare a nuntii pas cu pas. Unii sunt de parere ca toate ideile despre planificare a nuntilor sunt doar suprapuneri, dar aici nu este cazul.

Planificarea nuntii tale poate fi unul dintre cele mai complicate lucruri de facut, mai ales daca nu te pregatesti pentru lista lunga de lucruri care trebuie facute. Aceasta lista rapida ar trebui sa te ajute sa indrepti toate aspectele nuntii in directia corecta.

Mai intai vom vorbi despre buget, locatie, lista de invitati si tema pentru nunta. Acestea sunt in lucrurile care trebuie luate in considerare in primul rand inainte de a face orice altceva.

Primul lucru de luat in considerare atunci cand incepi sa iti planifici nunta este bugetul. Acesta este de obicei un subiect afectiv, asa cum, in mod traditional, parintii mirilor vor avea parte la cheltuiala.

In orice caz, acum ca am intrat in secolul XXI, la fel ca multe alte traditii comune care se pierd, parintii nu mai sunt asteptati sa suporte toata greutatea financiara. Fondurile pot proveni de oriunde, dar cel mai important este sa obtii o estimare realista a ceea ce va trebui sa cheltui. Odata ce stii cat poti cheltui, stii cat iti poti permite.

Urmatorul lucru pe lista de verificare a nuntii este lista de invitati. Multi cred ca aceasta este cea mai grea parte a planificarii nuntii, dar totul se invarte in jurul a cator prieteni apropiati ai sau cu cati membri ai familiei doresti sa iti impartasesti acea zi speciala.

Unii isi doresc sa decida locatia, tema si lista de invitati deodata, deoarece acestia vor fi principalii contribuitori la cheltuielile generale. Oricum, lista de oaspeti este un factor crucial atunci cand iei in considerare bugetul realist pe care trebuie sa il divizezi pentru celelalte aspecte ale nuntii tale.

Mai departe trebuie sa alegeti o locatie si o tema.

Iata cateva idei pentru planificarea locatiei nuntii tale:

  • Parcul
  • Plaja
  • Un loc de insemnatate istorica
  • Un loc de insemnatate personala
  • La un restaurant
  • La un castel

Odata ce te-ai decis asupra locatiei, tema urmeaza pe lista de planificare a nuntii. Uneori, tema si locatia merg mana in mana. De exemplu, daca alegi sa ai o nunta pe plaja, atunci tema va fi bazata cel mai probabil pe ceva in jurul apei.

Dupa alegerea unei teme care sa se potriveasca cu bugetul, locatia si lista de invitati, poti trece la piesele mai complexe de planificare a nuntii voastre, cum ar fi rezervarile, accesoriile si vestimentatia.

Domnisoarele de onoare joaca si ele un rol important. Trebuie sa alegeti impreuna o culoare reprezentativa pentru rochii si sa le faceti pe toate la fel la un atelier de croitorie. Domnisoarele de onoare apar in pozele de baza alaturi de mire sau mireasa. De asemenea, ele se ocupa cu unele aspecte ce tin de organizare, folosirea de cocarde din flori artificiale si insotirea mirelui la Biserica.

Ultimul pas al planificarii nuntii este alegerea unei formatii de muzica, si a fotografului. Poti alege recomandari ale prietenilor sau familiei, poti cauta pe internet sau poate ai deja in minte unele formatii vazute la alte nunti.