Implantul dentar si avantajele sale

Cine nu ar vrea sa aiba dantura completa si, mai mult decat atat, alba si stralucitoare? Cu siguranta ca si tu ai visat macar o data la asta. Este si normal sa iti doresti asa ceva, din moment ce este solutia pentru a te simti intotdeauna bine, nestanjenit in a te exprima atunci cand iesi in public sau cand mananci in oras.

Cand marea problema o reprezinta dintii lipsa, solutia cea mai avantajoasa care exista la ora actuala este implantul dentar. Mai mult ca sigur ai auzit cate ceva despre el si daca nu stii in fapt nimic, te invit sa afli cateva lucruri utile despre aceasta solutie.

Implantul dentar – ce este si la ce foloseste?

Implantul se refera la inserarea unui dinte artificial acolo unde cel natural lipseste. Radacina sa se introduce in arcada dentara, fiind realizata dintr-un material biocompatibil, cu asimilare rapida si eficienta. Este vorba despre titan, biocompatibilitatea acestuia fiind de 100%.

Serviciile de implantologie dentara s-au dezvoltat considerabil in ultimii ani, existand chiar si posibilitatea de realizare a implantului intr-o singura zi. Aceasta este o procedura denumita Fast & Fixed, despre care poti sa afli mai multe pe drserban.ro.

Cum se desfasoara procesul de implantologie dentara?

Medicii specialisti in domeniu au in vedere ca prima etapa consultarea pacientului pentru a se asigura ca este potrivit pentru procedura ce urmeaza a fi facuta. In prima faza se insereaza surubul de titan pe arcada dentara, cu ajutorul unor tehnici speciale. Acestea sunt in general nedureroase si minim invazive – cel putin in cadrul unor clinici de specialitate precum este DrSerban din Bucuresti.

In ceea ce priveste durata terapiei, aceasta variaza de la caz la caz. In cadrul cabinetelor performante, rezultatele depasesc de cele mai multe ori asteptarile pacientilor. Este o modalitate de a reduce considerabil perioada de vindecare, dar si protezarea definitiva.

Care sunt avantajele de care vine insotit un implant dentar?

Majoritatea aleg implantul dentar pentru ca reprezinta cea mai buna modalitate de a umple spatiul lasat lipsa de catre dintele natural, pierdut din diverse motive. Implantul nu afecteaza integritatea dintilor vecini, asa cum se intampla in cazul protezelor mobile sau ale puntilor dentare ce necesita pilirea dintilor alaturati.

Un alt avantaj al implantului este ca ajuta la consolidarea danturii. Ii ofera acesteia suportul de care are nevoie, descurajand in acelasi timp si resorbtia osoara rezultata in urma extractiilor.

Oricine isi doreste sa aiba un zambet complet, increzator. Aspectul dintilor naturali este mentinut cu  succes prin cei artificiali, iar aceasta este inca un motiv pentru care este preferat in detrimentul altor proceduri dentare.

Implantul dentar are o rata de succes de 98 – 100% atunci cand este realizat de experti, ce au la indemana aparatura performanta. Desigur, si starea pacientului are o influenta asupra acestuia. Spre exemplu, in cazul celor care sufera de boli cardiace grave, de afectiuni metabolice, renale sau hepatice grave, implantul este contraindicat.

Prezentarea periodica la control a celor care au realizat implant dentar este necesara. Astfel se asigura ca nu exista nici un pericol de infectare a zonei sau de respingere a implantului. In acelasi timp, o igiena corespunzatoare este cruciala in cazul acesta, recomandata de orice medic stomatolog pentru a nu dezvolta periimplantatia urmata deseori de pierderea dintelui implantat. Daca te intereseaza sa afli mai multe despre serviciile de implantologie dentara te invit sa accesezi pagina drserban.ro.

Leave a Reply