iPhone Special Edition

iPhone SE aparea pe piata acum 2 ani, fiind primul smartphone “editie limitata” lansat de Apple dupa iPhone 5C. Primul lucru care atragea atentia asupra acestui model este felul in care a revenit la designul folosit de iPhone 5, cel lansat in 2012. Asta a insemnat si o revenire la ecranul de 4 inchi dupa ce iPhone 6 si iPhone 6S au fost proiectate pentru a avea ecranul mai mare.

O multime de persoane prefera intodeauna un telefon mic si usor de manevrat, in dauna noilor modele, care tind din ce in ce mai mult sa aibe marimea unei mini-tablete, dar cu cele mai noi si mai performante aplicatii. Anterior, Sony a fost singurul producator care a incercat un astfel de model, dar Sony Xperia Z5 Compact are, totusi, un ecran de 4.6 inchi, si este si putin gros.

iPhone SE este mai mic si mai usor de manevrat. Oricine a folosit un iPhone 5 sau un iPhone 5S se va simti in largul sau cu iPhone SE – arata aproape identic, in afara de faptul ca apare intr-o noua culoare fata de cele doua modele mai vechi, Rose Gold.

Aceste modele au un design iconic si nu am nici o problema cu faptul ca Apple doreste sa-l reutilizeze atata timp cat isi pot mentine costurile scazute si economisi banii pentru viitoarele modele. Cel mai bun lucru despre designul iPhone SE este ca inca mai simte calitatea. Carcasa din aluminiu este dura si rece la atingere, dar butoanele sunt solide si sunt suficient de mici pentru a fi utilizate cu o singura mana, indiferent de marimea mainilor.

Difuzorul, situat in partea de jos a telefonului, este mai degraba decent decat uimitor. Volumul nu se ridica la nivelul altor telefoane, dar calitatea audio este surprinzator de buna pentru un dispozitiv atat de mic: sunetul este echilibrat, putin subtire, si nu exista distorsiuni la cel mai inalt volum. Calitatea apelurilor este, de asemenea, una ridicata.

Difuzorul de sunet este performant, iar microfonul impotriva zgomotelor ambientale face o treaba excelenta in a elimina orice zgomote externe atunci cand te afli intr-un apel.

Exista difuzoare mai puternice, dar nu am avut probleme in a aude sau a ma face auzit, chiar si in zilele cu vant sau cu mult zgomot de trafic in jurul meu. In concluzie, nici designul, nici ecranul si nici calitatea sunetului nu sunt iesite din comun, dar la partea aceasta intervine performanta. Aici, iPhone SE seamana mult cu iPhone 6S, avand incorporat sistemul Apple A9.

Sistemul A9 de la iPhone SE il depaseste la capitolul performanta pe cel de pe iPhone 6S sau inlocuire geam iphone 6 , datorita ecranului de 4 inchi si numarului mai mic de pixeli; astfel, iPhone SE are un scor de 2400 core si 4096 multicore pe Geek Bench, pe cand iPhone 6S are 2316 core si 3922 multicore.

In ciuda acestui plus de performanta, care sporeste performanta jocurilor si aplicatiilor, iPhone SE nu are incluse tehnologia 3D Touch si nici imbunatatirea adusa functiei Touch ID, prezente la iPhone 6S si 6S Plus, dar ca performanta este similar acestor modele. Intr-un fel, iPhone SE e un iPhone 6S cu design-ul unui iPhone 5.