Leziunea creierului este permanenta

creierCreierul este fragil si poate fi deteriorat de lucruri care sa-l prejudicieze, accidente vasculare cerebrale sau boli. Aceasta deteriorare poate duce la o serie de consecinte, precum intreruperi usoare ale abilitatilor cognitive. Leziunile creierului pot fi devastatoare, dar sunt intotdeauna permanente?

In realitate insa, capacitatea unei persoane de a se recupera de la un astfel de prejudiciu depinde de severitatea si localizarea prejudiciului. De exemplu, o lovitura la cap in timpul unui meci de fotbal ar putea duce la o comotie. Chiar daca un astfel de accident poate fi destul de grav, cei mai multi oameni sunt capabili de a se recupera atunci cand se administreaza timp pentru a se vindeca. Un accident vascular cerebral sever, pe de alta parte, poate duce la consecinte grave, care pot fi si permanente.

Oamenii folosesc fie dreapta, fie stanga creierului

Acest lucru rezulta din populara idee ca oamenii sunt dominati de o anumita emisfera cerebrala. In conformitate cu aceasta idee, oamenii de dreapta tind sa fie mai creativi si expresivi, in timp ce cei care sunt de stanga tind sa fie mai analitici si logici.

In timp ce expertii recunosc ca exista o oarecare lateralizare a functiei cerebrale, adica anumite tipuri de sarcini si de gandire asociate cu o anumita regiune a creierului, nimeni nu foloseste in unanimitate doar o parte a creierului. De fapt, avem tendinta de a face mai bine la sarcinile atunci cand intregul creier este utilizat, chiar si pentru lucrurile care sunt de obicei asociate cu o anumita zona a creierului.

Leave a Reply