Reguli esentiale in marketing-ul online

Ce ar fi afacerile fara marketing? Aceasta parte din orice plan de afaceri a devenit esentiala, daca nu indispensabila oricarei afaceri, in orice sector. La urma urmei, cum ai de gand sa comunici valoarea produsului tau si ce servicii poti oferi viitorilor consumatori, daca acestia nu au aflat despre ele? De aceea, marketing-ul este vital in ceea ce priveste informarea consumatorilor cu privire la produsul tau prin intermediul continutului pe care il furnizezi.

Iar in ultima perioada, acest continut este cautat tot mai mult si mai des in mediul online. Atunci cand alege, consumatorul se bazeaza pe informatiile gasite pe site-uri web sau retele de socializare si, in functie de ele, ia decizia de cumparare.

Gandeste-te ca site-ul tau este, la baza, ca locuinta ta. Fiecare aspect al campaniei de marketing desfasurata online ar trebui sa duca spre site-ul tau. Este important sa ai link-uri si in afara, link-uri care sa aiba legaturi directe catre site-ul tau, deoarece te ajuta foarte mult si in pozitia pe care o obtii in rezultatele generate de motoarele de cautare.

Cand site-uri importante, cum ar fi retelele de socializare Facebook si Twitter, de exemplu, dirijeaza trafic pentru site-ul tau, motoarele de cautare iau nota si te muta mai sus in clasamentul cautarilor generate pe anumite cuvinte cheie.

Iata ce trebuie sa faci: incearca sa iti convingi fanii si urmaritorii sociali sa te urmeze pe site, directioneaza newsletteri si vizitatori de pe blog catre pagini relevante de pe site, include link-uri catre site-ul tau in comunicate de presa on-line, semnatura din e-mail si cartile de vizita virtuale sau nu.

Testeaza, masoara si improvizeaza. Afla cat ma curand posibil ce functioneaza si ce ii intereseaza pe clientii tai, ce nevoi si dorinte au, si angajeaza-te la imbunatatirea continua pentru realizarea site-ului tau. Incearca diferite moduri de conducere de trafic si de conversie a traficului in clienti platitori. Fa mai mult din ceea ce functioneaza si mai putin din ceea ce nu are rezultate.

Configureaza-ti site-ul pentru cautarile si actualizarile google, inregistreaza masuratorile care au sens pentru ceea ce incerci sa realizezi si foloseste aceste valori pentru a intelege mai bine publicul. De exemplu, in cazul in care unul dintre obiective este cresterea bazei de date cu adrese de e-mail, inregistreaza numarul de abonati prin e-mail, dar si locul de unde au venit.

Fii cu ochii pe ceea ce functioneaza si adapteza strategia de marketing a site-ul tau web.
Incearca sa captezi atentia vizitatorilor cu un design atractiv, cu indemnuri la actiune. Primele impresii sunt totul, iar daca doresti sa atragi atentia cuiva, atunci asigura-te ca ii prezinti o imagine de profesionist.

Leave a Reply